Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

KOZMETOLOGIJA

PARAFINSKI TRETMAN

REGENERACIJA I NEGA KOŽE NA RUKAMA I NA STOPALIMA

U pitanju je kozmetički tretman koji se koristi za lečenje suve i ispucale kože na rukama i nogama, čineći je mekanom, revitaliziranom i zaštićenom od spoljašnjih uticaja.

Tretman je izuzetno prijatan i jednostavan. Šake i stopala se potapaju u prethodno zagrejan parafinski vosak, a potom stavljaju u čarape i rukavice za parafinski tretman dok se parafin ne ohladi ( oko 20 min.). Inače parafin je proizvod koji se dobija preradom nafte i ima osobinu da odlično zadržava toplotu. Topli sloj parafina dovodi do pojačane cirkulacije, omekšava se površinski sloj kože i otvaraju pore, što ima za posledicu da koža efikasnije i više upija vlažnost i aktivni sastojci dublje prodiru. Koža koja je bila suva i hrpava, nakon tretmana postaje mekana, glatka i sveža.

Ovaj tretman takođe ima i medicinska svojstva. Lekari i fizioterapeuti odavno ga upotrebljavaju kod hroničnih bolesti: reume, artritisa, bolesti zglobova i kostiju, kao i kod povreda mišićnih tetiva i bolova od oteklih stopala.

Parafinsko pakovanje se preporučuje jednom u deset dana kod izrazito suve kože, a za negu kože preporučuje se jednom mesečno. Može se raditi u sklopu tretmana pedikira i manikira. Efekat tretmana je odličan - koža je zaštićena od spoljašnjih uticaja i dugo ostaje hidrirana, elastična i sjajna.