Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

KOZMETOLOGIJA

MEDICINSKA PRESOTERAPIJA ( limfna drenaža aparatom )

DETOKS ORGANIZMA I ZA OPUŠTANJE TELA

Limfni sistem je glavni imunološki i detoksikacioni mehanizam našeg organizma i vrlo je važno da pravilno funkcioniše. Limfom se odstranjuju štetni produkti metabolizma, toksini, masti, odumrle ćelije, bakterije, bela krvna zrnca i proteini. Limfna drenaža aparatom se koristi kod anticelulit tretmana i oblikovanja tela, u lečenju otoka, kod umornih otečenih i teških nogu, kod sportista (drenaža pre ili posle sportskih aktivnosti, kao prevencija zamora mišića, dovodi do brže eliminacije mlečne kiseline iz mišića), za detoksikaciju organizma, poboljšavaju cirkulaciju ekstremiteta.Preporučuje se svima koji žele da se relaksiraju i urade nešto dobro za svoje zdravlje.

Prednosti aparata za limfnu drenažu su što aparat stvara prirodni i kontinuirani pritisak. Komore se delimično preklapaju, tako da je pritisak konstantan. Programi su podešeni prema indikacijama, elektronski se kontroliše pritisak u svakoj komori i omogućava podešavanje pritiska u svakoj komori posebno. Ono što je veoma važno pre i posle limfne drenaže je neophodnost pridržavanja unosa dovoljne količine tečnosti. Praktično bi svako morao dnevno popiti minimalno 2L tečnosti. Takođe bi trebalo unositi veću količinu tečnosti nekoliko sati posle limfne drenaže, zbog toga što aktivacija limfnog sistema traje 48h.

Ovaj tretman je posebno dobar za osobe koje na poslu dugo sede ili stoje što onemogućava limfnom sistemu pravilno funkcionisanje. Takođe za oblikovanje tela i prevenciju gojaznosti. Bez efikasnog limfnog sistema nema mogućnosti za efektivni i trajni gubitak kilograma. Sa estetskog gledišta, limfna drenaža usporava proces i pojavu starenja kože i potkožnog tkiva, poboljšavaju elastičnost kože, stimuliše kolagen u dubljim slojevima kože. 

TRETMAN SE NE PREPORUČUJE KOD: akutna vaskularnih oboljenja, trudnoća, nelečenog visokog krvnog pritisaka, otoka usled oboljenja srca, jetre i bubrega, kod povećane funkcije štitne žlezde, tromboze, inflamacije vena donjih ekstremiteta, svih malignih tumorskih oboljenja. 

Izvođenje tretmana možete  pogledati OVDE