Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

ESTETSKA DERMATOLOGIJA

PRP

VAMPIRSKI TRETMAN - PODMLAĐIVANJE KRVNOM PLAZMOM

Ovaj tretman podmlađivanja je popularno nazvan PRP. Pacijentu se uzima krv iz vene, centrifugira i u špric uzima samo serum sa vrha epruvete koji se tretira na specifičan način. Sopstveni serum se ubrizgava mezoterapijskom tehnikom u kožu na razmaku od jednog centimetra.

Može se tretirati koža lica, vrata, dekoltea, nadlaktica, kolena, unutrašnje strane butina i šaka. Praktično, sve regije na kojima se koža opušta. Procedura se ponavlja nakon mesec dana, tri meseca šest meseci i godinu dana. Efekat je izvanredan i dugo traje. Ovim se koža stimuliše na regeneraciju iz sopstvenih izvora, tj. iz sopstvenih faktora rasta.

Isti serum se koristi za stimulaciju rasta kose kod osoba koje imaju značajno opadanje kose. Prednost ove metode je što nema nikakve mogućnosti od pojave alergije jer nema hemije koja je strana našem telu.

PRP metoda se koristi za veoma uspešno zarastanje rana (dekubitusa, ukusa i drugih ozleda kože koje sporo zarastaju), kod sklerodermije i atrofičnog lihena (kožne bolesti gde je neophodna regeneracija tkiva).

Više o ovoj metodi možete saznati OVDE