Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

ESTETSKA DERMATOLOGIJA

HEMIJSKI PILING

ZA PODMLAĐIVANJE I ZA VEOMA PROBLEMATIČNU KOŽU

Hemijski piling je izuzetno efikasna metoda za podmlađivanje kože i lečenje nekih kožnih bolesti koje predstavljaju estetski i zdravstveni problem. Ovaj tretman isključivo mogu da rade doktori medicine, dermatolog i hirurg estetičar koji je usko specijalizovan za primenu hemijskog pilinga. Doktor određuje vrstu preparata, učestalost tretmana i kombinovanje sa ostalim metodama lečenja i lifting lica.

INDIKACIJE ZA PRIMENU HEMIJKSKOG PILINGA

- LEČENJE AKNI

Hemijski piling je najbrža i najefikasnija metoda koja se koristi u lečenju svih tipova akni, osim Acna conglobata. Primenom samo jednog tretmana skraćuje se vreme lečenja akni za 3- 5 meseci u poređenju sa klasičnim medicinskim metodama lečenja. Preparati koji se koriste uklanjaju izumrle ćelije sa površine kože. Time se omogućuje nesmetan izlazak kompletnog sadržaja iz folikula dlake - loja i gnoja, pa se koža vrlo brzo čisti.

POMOZITE SVOM TINEJDŽERU U BORBI SA AKNAMA

Pubertet može da bude težak period, kako za tinejdžere, tako i za njihove roditelje. Pored mnogih promena koje ovo razdoblje nosi, akne na licu ili telu su čest problem tinejdžera. Bitno je da znate da ne treba da čekate da akne prođu sa pubertetom, već da ih treba lečiti, kako ovaj problem sa kožom ne bi prerastao u hronično oboljenje i ostavio teže posledice.

Roditelji često pitaju: "Da li je njihovo dete isuviše mlado za primenu hemijskog pilinga u terapiji akni?" Odgovor je - NE. Preparati su dobro izbalansirani sa supstancama za negu kože tako da nemaju nikakav štetan efekat. Naravno, nijedan doktor koji se bavi ovim poslom neće preporučiti hemijski piling za neki lakši oblik akni, već samo ukoliko postoje prave indikacije za to.

- LIFTING LICA

Lifting lica hemijskim pilingom je neinvazivna i neoperativna metoda. Primenom različitih procenata glikolne kiseline, koža se podstiče na umnožavanje sopstvenih kolagenih i elastičnih vlakana. Koža postaje zategnuta, glatka i sjajna a efekat je dugotrajan. Nakon tretmana pacijent može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Postupak kratko traje (10-15 min) i odmah je moguće naneti kremu za negu i šminku.

Azelaični piling je najefikasniji za dublje bore, kao i za duboke pigmentacije. Nakon njegove primene ostaju tragovi na koži u vidu smeđe pokorice, koji se uklone posle 3-5 dana. Za to vreme neophodna je primena krema sa faktorom. Azelaični piling se radi po metodi dr Saverio Di Blasi, poznatog estetskog hirurga iz Venecuele.

NAPOMENA:

Hemijski piling nije isto što i voćne kiseline. Razlika je u tome što su voćne kiseline korisne za neke obične tretmane lica i za zdravu kožu, a mogu ih raditi i iskusni kozmetičari. Hemijski piling isključivo mogu da rade doktori medicine specijalizovani za ovu metodu, a primenjuje se kod problematične kože.