Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

ESTETSKA DERMATOLOGIJA

DERMAROLLER

ZA MLAĐI I ZDRAVIJI IZGLED KOŽE

Ova metoda podrazumeva upotrebu valjka sa iglicama kojim se prelazi po koži više puta. Cilj je izazvati mikro povrede kože (površinska oštećenja) što podstiče obnavljanje kože, a istovremeno poboljšava efekte površinski primenjenih preparata kao što su hijaluron, koktel vitamini, oligoelementi, silicijum dioksid itd. Oštećenje kože tretmanom podstiče jačanje postojećeg kolagena uz razvoj novog kolagena. Obnovu kolagena i stvaranje novih krvnih sudova uzrokuju faktori rasta koje aktivira oštećenje. Prednost ove metode je što je vrlo jednostavna i daje dobre rezultate.

Osim za podmlađivanje kože ovaj tretman se primenjuje kod uklanjanja ili umanjenja površinskih nepravilnosti kože: bora, strija, za ujednačavanje tena na licu (fleka) i za ožiljne promene nastale usled lečenja akni ili kod nekih drugih stanja.

Koža je nakon tretmana crvena i sam oporavak može trajate par sata do jednog dana, u zavisnosti od stepena osetljivosti kože. Nakon tretmana se koriste kreme po preporuci našeg lekara, a šminka je dozvoljena kad oštećenja zacele. Broj tretmana je individualan. Za što bolje rezultate savetuje se kombinacija sa preparatima (hijaluron, koktel vitamini itd.). Novi tretman se radi nakon 3-4 nedelje.