Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

ESTETSKA DERMATOLOGIJA

MEZOTERAPIJA ( sa iglom )


ZA REGENERACIJU, PODMLAĐIVANJE, SAVRŠENU I BLISTAVU KOŽU

Mezoterapija iglom je savremena nehiruška metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u središnji sloj kože – mezoderm, u kome se nalaze sitni krvni sudovi. Ovom izuzetnom efikasnom procedurom otklanja se veliki broj estetskih i zdravstvenih problema. Osim što se dobija intenzivnija hidratacija i ishrana same kože, a proces starenja se značajno usporava time što se smanjuje dubina bora, povećava količina kolagena i popravlja tonus kože, takođe se ovom metodom mogu rešiti ožiljci, fleke i akne.

Supstance koje se nalaze u jednom mezoterapijskom koktelu se kombinuju za svakog pojedinca ponaosob. Tretman traje oko 30 minuta, bez perioda oporavka, a sa visoko efikasnim rezultatima.

USPEŠNO REŠAVA VIŠAK MASNOĆA I CELULIT

Gotovo da nema osobe koja bar jednom u životu nije bila na nekoj dijeti ili vredno vežbala, trčala, išla na fitnes. I pored svih ovih napora događalo se da lokalne masne naslage, na određenim regijama, kao i celulit uporno ostaju. Poslednjih nekoliko godina mezoterapija je metoda izbora za ovakve probleme. Izuzetno je uspešna kod problema gubitka masnih naslaga u obimu i preoblikovanje tela, u borbi protiv celulita i kod zatezanja kože. 

Mezoterapijske procedure se rade jedanput nedeljno. Mikroinjekcije se ubrizgavaju pomoću specijalnog aparata koji podseća na pištolj pa se i naziva MESOGUN. Ovaj način aplikacije smanjuje bol na minimum. Ima regija gde se uopšte ne oseća ubod. Pitate se zašto se ove supstance ubrizgavaju u kožu i potkožno tkivo. Zašto se ne piju? Zato što se ovim načinom izbegavaju sistemska dejstva i zato što se one daju baš na mesto gde postoji određeni problem, pa je njihovo dejstvo tu najjače. 

Kada se rešava problem CELULITA ubrizgavaju se razni lipolitici, venotonici, preparati koji ubrzavaju cirkulaciju i sredstva za zatezanje kože. Rezultati su vidljivi veoma brzo-nakon prve ili nakon druge procedure.Kada se celulit razloži poželjno je uključiti masažu i limfnu drenažu ali tek nakon 72 sata od mezoterapije. Najbolja je ručna masaža. Primečeno je da ostaje veliki broj modrica na nogama ukoliko se masaža vrši pomoću raznih aparata na struju ili ultrazvukom! Potrebno je 7-10 procedura mezoterapije jedanput mesečno. Potom jedna na dve nedelje i najzad jedna mesečno. Kod tvrdokornog celulita(IV stepen) posle pauze od mesec dana radi se još jedan ciklus. 

Za uklanjanje LOKALNIH MASNIH NASLAGA procedura je veoma slična samo što se dozira veća količina lipolitika u odnosu na druge preparate. Rezultati su vidljivi već nakon treće procedure. Pacijenti prvo zapažaju smanjenje obima i po nekoliko centimetara. 

 MEZOLIFT je primena hijaluronske kiseline, kompleksa vitamina, antioksidanasa, kolagena i dr. u cilju podmlađivanja kože lica, vrata i dekoltea. Radi se jednom nedeljno. Koža postaje zategnuta, glatka i dobija svež mladalački izgled a bore su pliće. 
Vrstu preparata, učestalost procedura, indikacije i kontraindikacije kao i kombinovanje mezoterapije sa metodom hemijskog pilinga, filera i botoksa određuje doktor. Ova metoda nije trenutni modni hir velikih filmskih i pevačkih zvezda. Ovo je ozbiljna medicinska metoda koja omogućuje, da se bez većih hirurških zahvata, reše estetski problemi na koži lica i tela. Čak i za osobe koje su se podvrgle etetskim operacijama, mezoterapija je najbolja metoda za održavanje postignutog stanja kože i potkožnog tkiva.

O individualnom broju koje klijent treba da napravi odlučuje dr Suzana Kostić nakon uvodnih konsultacija. 

NANO MEZOTERAPIJA - NOVO U YUTA CENTRU
Ono što je inovativno u odnosu na mezoterapiju iglom, jeste da je sam tretman potpuno bezbolan, jer se supstance ubacuju uz pomoć specijalnog pištolja. Mezoterapijski pištolj omogućava prezicno doziranje preparata, aplikovanje na tačno određenu dubinu, manju povreda tkiva, kao i neuporedivo veću iskorišćenost mezoterapijskih koktela. Namenjen je tretiranju osetljivih zona kao što su čelo, regija oko očiju, vrata i dekoltea. Ova metoda je podjednako delotvorna za mlađu kožu na kojoj se izvode minimalne korekcije sa ciljem ispravljanja sitnih nedostataka, ali i zrele kože koja zahteva posebnu negu. Ovakvim pristupom procedura kraće traje i postoji mogućnost obrade većih područja. Koža ubrzo postaje glatka, elastična i sjajna, jer je nahranjena i hidrirana i to bez vidljivih tragova, hematoma i otoka.
 

Više o mezoterapiji iglom možete saznati OVDE