Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

ESTETSKA DERMATOLOGIJA

BOTOX TRETMANI

 IDEALAN TRETMAN ZA UKLANJANJE BORA NA LICU

  Botox je neprikosnovena metoda za uklanjanje bora i jedna je od najpopularnijih antiage tretmana na svetu. Primenjuje se za uklanjanje bora u gornjoj trećini lica: dve vertikalne bore između obrva, horizontalne bore čela i sitne bore oko očiju. Za donji deo lica se koristi u ispravljanju sitnih vertikalnih bora oko usana i napokon, za jako izražene žile i bore na vratu.

Prednosti tretmana botoksom su što ćete dobiti zategnutu kožu, bez dubokih bora i mladalačko lice koje ima očuvanu normalnu pokretljivost. Takođe se i lice odvikava od pravljenja preteranih grimasa, pa se tako dodatno sprečava stvaranje novih bora.  U ordinaciji Yuta Centar koristimo isključivo Vistabel - Allerganov proizvod, koji je veoma prečišćen preparat od najpoznatije firme za proizvodnju botoksa.

Procedura se veoma brzo izvodi i nije bolna. Imajući u vidu da nije potreban oporavak, odmah nakon tretmana moguće je nastaviti svakodnevnu rutinu života. Pun efekat botoksa se očekuje za 5-7 dana. Rezultati botoksa traju od 4 do 6 meseci (što zavisi od tipa kože, starosti i zdravstvenog stanja pacijenta). Tretman se može ponavljati na svakih 6 meseci neograničeno puta, a svaki naredni put efekat je duži.

 BOTOKSOM PROTIV PREKOMERNOG ZNOJENJA - HIPERHIDROZE

  Kao najefikasniji metod u borbi protiv prekomernog znojenja jeste terapija botoksom. Metoda je jednostavna i vrlo uspešna. Pacijent dolazi sa depiliranim pazuhom, daje se lokalna anestezija, markiraju se mesta gde je najjače znojenje i ubrizgava se botoks na čitavu regiju. Ubrizgavanjem botoksa na preciznim mestima blokiraju se nervi koji aktiviraju lojne žlezde i na taj način se sprečava prekomerno znojenje. Botoks razvija potpuni efekat nakon 5 do 7 dana i pacijent je u narednih 6 do 9 meseci oslobođen prekomernog znojenja. Za to vreme radi se na uklanjanju uzroka da bi se trajno izlečila hiperhidroza.

 SAVET ZA PACIJENTE KOJI ŽELE DA SE PODVRGNU BOTOX TRETMANU 

Tražite od lekara da Vam pokaže bočicu sa botoksom, jer se često radi sa neregistrovanim preparatima kineskog i korejskog porekla, ili im je rok trajanja istekao.
Ukoliko etikete nema, naša preporuka je da ne radite tretman!
 

 Izvođenje tretmana možete pogledati OVDE