Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

ESTETSKA DERMATOLOGIJA

ND:YAG LASER

TRETMANI KOJI LEČE, PODMLAĐUJU I ČINE KOŽU KVALITETNIJOM

Tretmani Nd Yag laserom uspešno obnavljaju kožu čineći je vidljivo mladolikom, smanjuje bore, pigmentacije, pore, balansira lučenje loja, smanjuje ožiljkasto tkivo, efektan je tretman protiv akni, obnavlja kožu punu strija. Nd:YAG laserom se uklanja oštećeni gornji sloj kože, stimuliše se proizvodnja kolagena i novih stanica u donjim slojevima kože, čime se postižu drastična poboljšanja vidljiva u smanjenju bora, boja kože biva izjednačena, a njena čvrstoća veća.  

HOLLYWOOD-ski PILING - NEGUJTE SE KAO ZVEZDE SA CRVENOG TEPIHA

Ovaj izuzetno atraktivan tretman u svetu primenjiv je kod većine tipova kože i odličan je za brzo osvežavanje kože i podmlađivanje. Smanjuje bore, proširene pore i vraća koži elastičnost. Nakon tretmana koža izgleda podmlađeno, sveže, sa ujednačenim pigmentom, tako da ostavlja efekat blistavog tena.

LEČENJE AKNI
Takođe se upotrebljava u lečenju akni. Aktivne akne se veoma brzo leče.U naredna dva do tri dana od tremana laserom, akne izlaze na površinu kože, sasušuju se i nestaju. Uspešno deluje na naujednačenu teksturu kože - ožiljke i fleke uzrokovane od akni. 

LASERSKO UKLANJANJE FLEKA, PEGA I OSTALIH PIGMENTNIH PROMENA NA KOŽI
Pojava tamnih mrlja na koži tj.HIPERPIGMENTACIJA je poznata skoro svima, jer su se susreli sa tim promenama na koži u nekom periodu svog života. Hiperpigmentacije su potamneli delovi kože različitog oblika, boje i veličine. Podjednako se javlja kod oba pola. Hiperpigmentacija se uglavnom javlja na delovima tela koji su izloženiji spoljnim faktorima, kao što su: lice, vrat, leđa, grudi, ramena i ruke. Nastaje usled prekomerne proizvodnje pigmenta melanina na pojedinim delovima kože. Glavni uzroci pojave fleka, pega i ostalih pigmentnih pomena na koži su: preterana izloženost suncu, godine, hormonski disbalans, genetika, menopauza, trudnoća, stres, bolesti jetre, nervne bolesti, uzimanje određenih lekova, nedostatak vitamina C ili B12, pušenje.
Jedan od načina uklanjanja fleka i pega na koži je laserskom depigmentacijom, konkretno u našoj ordinaciji ND:YAG laserom. Reč je o testiranom i savremenom laserskom tretmanu, koji daje izuzetne rezultate. Depigmentacija ND: YAG laserom uklanja hiperpigmentaciju i čini da koža, posle tretmana, ima ujednačenu pigmentacije. Tretman je neinvazivan i podrazumeva "pogađanje" zahvaćenih područja visokoenergetskom svetlošću. Najblaži tretmani deluju samo na epidermis kože (površinski sloj), dok intenzivniji tretmani mogu prodreti do najdubljih slojeva kože. Pored uklanjanja fleka ili uklanjanja pega, depigmentacija laserom koži vraća mladalački izgled.

IZVOĐENJE TRETMANA
Pre tretmana se na lice nanosi poseban gel tzv. karbonska maska koja sadrži karbonske nano čestice, a klijentu se na oči stavljaju specijalne zaštitne naočare. Zatim Nd:YAG laser usmeravamo prema koži kako bi se razbile i apsorbovale nanesene čestice karbona. Tokom tretmana laserskim karbonskim pilingom pore i bore bivaju trenutno smanjene, termalni efekt lasera podstiče stvaranje vezivnog tkiva, dok karbonske nano čestice rade temeljni piling efekt i čiste mitesere u porama. Nakon tretiranja laserom, na lice nanosimo kremu koja dodatno stimuliše obnovu kože. Tretman traje oko 30minuta.
Nakon tretmana koža nije iritirana, već je hidrirana i nahranjena, te ne zahteva dodatnu negu.
Laserski karbonski piling lica može da se radi za sve uzraste. Za dobro stanje kože broj tretmana je individualan i radi se po potrebi. U slučaju problematične kože potrebno je više tretmana.Tretman je bezbolan (javlja se samo blagi osećaj peckanja). Nakon tretmana klijent može da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima.

NAPOMENA
Koža pre tretmana mora biti bez povreda i oboljenja. Tretmani YAG LASEROM ne rade se kod obolelih od psorijaze, lihena i pemfigusa. Kao i ostali tretmani , ne radi se kod akutnih stanja sa povišenom telesnom temperaturom.


Izvođenje tretmana možete pogledati OVDE