Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

PODIZANJE I ZATEZANJE KAPAKA NEOPERATIVNIM METODAMA

Kako starimo dolazi do atrofije masnih naslaga (jastičića) koji se nalaze iznad, ispod i na spoljašnjoj strani očnih otvora (orbite), što dovodi do spuštanja kapaka i obrva. Osim što iz estetskih razloga može da nam ovakvo stanje ne prija, može takođe i da predstavlja zdravstveni problem, jer nam se vidno polje sužava i mogući su problemi sa vidom.
Ove metode su pravi izbor za sve pacijente koji ne žele da se podvrgavaju hiruškim procedurama ili bar žele da to odlože na neko vreme:

-RADIOTALASNI LIFTING
Tretman je namenjen osobama sa spuštenim kapcima, gde ima višak kože. Procedura je vrlo jednostavana: najpre se očisti koža, stavi dobar anestetik i radiotalasima se obradi čitava površina kapaka. Nakon toga se koriste sredstva za epitelizaciju kože, pantenol krema. Neposredno nakon tretmana ostaje crvenilo i može biti otoka. Za 5-7dana nastaje potpuni oporavak kože. Tretman traje 20 minuta. Efekat je vidljiv već nakon prvog tretmana, a preporučuje se 1 do 3 tretmana u zavisnosti od opuštenosti kože kapaka i godina pacijenta, s pauzama od 6 do 8 nedelja. Nije preporučljiv osobama koje imaju psorijazu, lihen, penfigus i čija koža je sklona stvaranju keloida ( tvrdi veliki ožiljci iznad ravni kože).

-HIJALURONSKI FILERI
Kod MANJE SPUŠTENIH KAPAKA preporučujemo rešenje ubrizgavanjem hijaluronskih filera na mesto masnih jastučića. Time se postiže volumen koji podržava gornje kapke i obrve. Procedura je vrlo jednostavna, traje nekoliko minuta, a efekat traje do godinu i po dana.

-COG NITI
Kod VEOMA SPUŠTENIH KAPAKA primenjujemo metodu COG nitima, specijalnim biorazgradivim nitima koje se postavljaju pod kožu, te tako dovode do njenog zatezanja. Ova antiaging tehnika je veoma komforna, a njeni rezultati su dugotrajni! COG niti su u obliku riblje kosti, nisu glatke,u koži podstiču proizvodnju novog kolagena i vezivnog tkiva, pa se na taj način stvara nova potporna mreža kože. Uvlače se lako pod kožu u jednom pravcu, iznad obrve, a pri izvlačenju povlače kožu sa sobom podižući ujedno obrve, a time i kapke. Sama intervencija traje oko 20 minuta, efekat je vidljiv odmah, oporavak je kratak, obično 2 do 5 dana (što zavisi od tipa kože pacijenta i godina). 

-SILHOUETTE SOFT NITI
Ova revolucionarna i minimalno invazivna metoda primenjuje se i kod potrebe za podizanjem spoljnih uglova oka (ujedno se podižu i kapci),  vidljivih bora oko očiju, izraženih podočnjaka. Nit je providna, tanka, sa zvonastim proširenjima od čijeg broja takođe zavisi jačina lift efekta i u potpunosti se razgrađuje. Rezultat razlaganja niti u koži je da utiče na  stvaranje novog kolagena u koži i restrukturisanje tkiva i kože. Ovaj tretman je gotovo bezbolan, radi se u lokalnoj anesteziji u trajanju do 30-ak minuta, veoma komforan, a pacijenti mogu da se vrate svojim obavezama nakon dan-dva. Savetuje se posle 40-te, ali se može primeniti i ranije. Rezultati traju od 18 do 24 meseca, a nakon njihove razgradnje u koži ostaje novostvoreni kolagen, a koža dobija na kvalitetu u celini.

Više o podizanju kapaka možete saznati OVDE